• Tesselatie

  7 april 2020

  Ik heb iets fijns ontdekt. Ik ben soms helemaal klaar ben met alle coronaleed, mijn coronabuikpijn, coronanieuws, coronamaatregelen. Ik krijg van kleindochterlief elke dag een mail doorgestuurd met tekenopdrachten van Yvonne de Hont. Die opdrachten werk ik netjes uit, vaak in combinatie met de tekenopdrachten die ik met kleinzoonlief doe. Zo stimuleren we elkaars rechterhersenhelft. En inmiddels doet weer een andere kleindochterlief ook mee. Zondag was de opdracht; doe iets Escherachtigs. Nou was ik vroeger al fan van Escher en we hadden verschillende posters in ons huis hangen. Ik ben gefascineerd door wat hij allemaal doet, maar heb me nooit verdiept in het hoe of wat. Dat moest dus nou wel even, want hoe zou ik toch zoiets als zo'n eeuwigdurende waterval voor elkaar krijgen, Of van die potloodhanden die zichzelf tekenen. Gelukkig biedt You Tube op vele manieren uitkomst en ga ik lekker aan de gang, met een vierkantje. Dat lukt. Maar dan een gelijkzijdige driehoek...een hexagon.....Mijn wiskunde is nooit je van het geweest. Dus ik kreeg ze zo uit mezelf niet voor elkaar. Maar met al dat gepruts in een paar uur tijd had ik geen moment aan corona gedacht. Kijk......hebben we dat niet allemaal nodig op z'n tijd? Tesseleren dus!

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 5 keer bekeken

 • MyMigraine#?

  24 februari 2020

  Sinds anderhalve maand heb ik, dank zij injecties met een nieuw anti-migraine medicijn, veel minder last van hoofdpijn. Hoe heerlijk is dat! Ik ben er erg blij mee, maar durf het bijna nog niet te beseffen. Ik had nog allerlei schilderijen op m'n hart in het thema MyMigraine, maar ik merk dat ze wat weggezakt zijn. Dat ik er wel klaar mee ben. Tijd voor wat anders misschien? Tijd om de bloemetjes buiten te gaan zetten? In MyMigraineJournal, waarin ik schrijverijtjes en mixedmediabladzijden maakte, heb ik een bladzij met:'binnen mijn perken de bloemetjes buiten zetten'. Maar ik merk dat ik wat behoefte voel om ze juist buiten mijn perken buiten te zetten. Ik wacht maar rustig af!

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 8 keer bekeken

 • Vertrouwen

  25 januari 2020

  MyMigraine #8; Vertrouwen, in wording heeft een plekje aan de muur gekregen, zodat ik en anderen er naar kunnen kijken om te zien of het klaar is, of dat er nog wat mist, of dat het niks is. Vorige week zaterdag zag het er nog anders uit en eigenlijk was ik daar meer tevreden over dan nu. Maar ja.......zoals toen, dat krijg ik niet meer voor elkaar. Dus afwachten maar, in vertrouwen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 10 keer bekeken

 • BielzenBout

  3 januari 2020

  We zijn het jaar maar goed begonnen en nemen tijdens onze wandelingen zakken mee om zwerfies in mee te nemen. Vandaag wilden we ons rondje fietspad-Kanaal wandelen. Maar na 3 kwartier begon het toch wat harder te regenen, dus werd het 3 kwartier retourtje fietspad. Het fietspad is aangelegd op de oude spoorbaan van Apeldoorn naar Zwolle. De spoorbaan is van 1887 en heeft tot 1970 dienst gedaan. Eerst voor personen vervoer en vanaf 1950 voor goederenvervoer. En wat vinden we daar nou voor mooi stuk oud ijzer langs het fietspad, tussen alle vuurwerkrommel, sigarettenpeuken en allerlei plastic en blik.........misschien wel een bout die gebruikt is voor de spoorrails. Hij gaat maar niet met de gevonden stofzuigerbuis en een fiatembleem naar het oud ijzer. Nee.......misschien mag het nog wel een kleine of een lange poos in de la liggen met andere vondsten, die liggen te wachten op een creatieve bestemming. En nou je het zegt.......de neus van Kopspijkers, zou dat ook zo'n bielzenbout zijn? Die kwam uit het Kanaal. Zouden ze daar vroeger de hele spoorrails in gedumpt hebben?

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 36 keer bekeken

 • LICHT

  18 december 2019

  Wat een lieve reacties mocht ik ontvangen op mijn vorige blog. Hartverwarmend. Het heeft me een zetje gegeven om aan 2020 het thema LICHT mee te geven. En ach, waarom zou ik er mee wachten tot 1 januari. Dus begon ik vorige week te bloggen op 365dagenproject, met 365 dagen LICHT. IK wil daar elke dag een stukje op zetten wat gaat over LICHT, op wat voor manier dan ook. Als ik dan een donkere dag heb, ivm migraine, sla ik gewoon een dag over. Ondertussen blijven die dagen gewoon komen en dan vind ik het fijn om op een bijkomdag dat ook even via een tekening of pastel te verwerken. Een MyMigraineSelfie wordt dat dan. En ik hoop op een dag dat ik LICHTe Selfies kan gaan maken.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 9 keer bekeken

 • Goede tijden, slechte tijden

  4 december 2019

  Goede tijden, slechte tijden. Ik heb er geloof ik nog nooit een aflevering van gezien, maar heb er wel ervaring mee. Al tijden staat er een plank in de kamer om een hoekje, waar zo af en toe eens wat resten verf op komen. Ik heb er al heel wat plannen mee gehad, maar het kwam er nooit van. Zo lagen er ook een aantal oude horloges te wachten om in een schilderij een plekje te krijgen. En dan tijdens een slechte dag....een hele slechte dag zie ik allemaal schilderij ideeen aan me voorbij trekken. Akelige beelden zijn het; donker, somber, pijn, lijden. Opeens word ik een beetje wakker en protesteer ik tegen al dat donkere, dat sombere, die pijn en dat lijden. Ook al is het een deel van mijn bestaan, ik wil me er niet onder laten krijgen. Ik wil LICHT blijven zien! Ik wil de migraine en het lijden wat dat met zich meebrengt niet wegpoetsen. Dat heb ik al te lang gedaan. Het is er altijd, maar ik heb er niet altijd last van. Er zijn goede tijden en er zijn slechte tijden. En ik wacht vol vertrouwen, vol verwachting, op de dag dat de goede tijden in de meerderheid zullen zijn en de slechte tijden maar een greintje van mijn tijd.

  Lees meer >> | 2 Reacties | Reageer | 133 keer bekeken

 • Pijncijfer

  23 november 2019

  Ik heb niet alleen graag een kwast of paletmes in mijn handen, ik houd ook graag een pen vast. Een mooie vulpen….ik had die van m’n vader, met groene inktpatronen, want hij schreef ook altijd in het groen, en ik hou van GROEN. Helaas ben ik die kwijt geraakt tijdens een vakantie en misschien zwerft ie nog ergens in ons mooie Kipje! Jammer, maar niet getreurd, ik heb er nog een paar en ook GROENE inkt. En op de dag waarop ik bij de Kringloop een mooi gastenboek vond met blanco, ongelinieerde bladzijden had ik mijn eigen MyMigraineArtJournal in handen, waarin ik gedachten en ideeën in kwijt kan, geschreven met de pen of uitgevoerd met kwast, stempels, sjablonen en allerlei ander crea-materiaal. Een boekje waarin ik ook mijn eigen schrijfsalon ga houden. Schrijven over bepaalde vragen, gedachten, hersenspinsels die met MyMigraine te maken hebben. En dat wat geen schilderijen worden kan daar mooi een plekje in krijgen. Zoals de pijncijfers die ik moet doorgeven aan mijn Migraine Buddy(App) Uitgevoerd met zelfgemaakte walnoten- en inktzwammeninkt. Ook een leuke creatieve bezigheid.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 14 keer bekeken

 • Hey

  26 oktober 2019

  Hey, hallo daar. Leuk dat je er bent! Ik ben de afgelopen week bezig geweest met een schilderij in m'n serie MyMigraine, maar ik weet nog niet of ik ermee klaar ben. Hij staat in een hoekje in de kamer, zodat ik er af en toe even een blik op kan werpen, of een tip kan krijgen van manlief of een bezoeker die z'n oog er per ongeluk op laat vallen.

  Hey.........Manlief was de afgelopen week in Israel. Voor mij een mooie tijd om me wat te verdiepen in de Hebreeuwse taal. Een van de letters van het Hebreeuwse alfabet is de Hey. Daar begon ik dus maar mee, met een omlijsting met de Hey. In de allervroegste vorm, in hieroglyfen werd deze Hey geschreven als een poppetje met opgeheven handen. Een symbool wat veel betekenissen kan hebben. Hey....moet je eens kijken wat ik hier zie!! Hey.....in volle overgave in verwondering! Hey......juichen! Hey.....aanbidden. Voor mij betekent het in aanbidding zijn voor God. Maar wat heeft dat nou met mijn migraine te maken. Als meisje van 9 had ik daar al last van en lag toen hele dagen op bed met de gordijnen stijf dicht en een emmer naast me. Als ik daar gebruik van moest maken was daar altijd mijn moeder, met haar koele handen op mijn zere hoofd. En als er dan nu aan mij gevraagd wordt: "Hoe is God daar nou bij, in jouw migraine?' Dan komen gelijk de handen van mijn moeder in mijn gedachten. Handen die vast ook wel eens in wanhoop geheven zijn omdat het zo'n pijn doet, als je kind zo moet lijden. Handen, opgeheven in gebed......Genees, Heer, genees!! In haar handen, zie ik,en voel ik, ook nu, de Moederhand van God! 

  Hey, handen!  Een ode aan de handen van mijn moeder en een Halleluja voor God!

  Lees meer >> | 0 Reacties | 12 keer bekeken

 • Kerst in oKtober

  8 oktober 2019

  Als het lente is hou ik het meest van de lente, al dat nieuwe, al die verschillende tinten groen!  Als het zomer is, hou ik het meest van de zomer, al die bloemen, die heerlijk lange zomeravonden! 

  Nu is het herfst, en nu hou ik het meest van de herfst, al die mooie kleuren in het bos, al dat fruit, de noten, de eekhoorntjes, gezelligheid in huis.                       Maar als het winter is, verlang ik ontzettend naar de lente. Het liefst zou ik in december tot ergens dik in januari met m’n hoofd onder m’n dekbed kruipen en dan weer tevoorschijn komen als Sint en Piet, al lang weer in Spanje zitten, alle kerstbomen verbrand zijn, de ballen weer naar zolder, als al het vuurwerk opgeknald is en niemand er meer aan denkt om je nog een gelukkig nieuwjaar te wensen.

  We vieren dit jaar Kerst maar in oKtober. Groot kans dat Jezus geboren is tijdens het Loofhuttenfeest, wat volgende week gevierd wordt en dat Hij in een broodbak lag i.p.v. in een voerbak voor beesten. Dat vieren we dan bij goed weer, op ons balkon, een hele week lang. Of met  een picknick of gewoon lekker binnen in ons fijne huis.  Voor de gelegenheid heb ik alvast wat van m'n kerststalletjes, sterren en klokken in de bereklauw gehangen. En branden we een kaars als teken van verwachting.            

  Want Hij komt terug!

   

   

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 14 keer bekeken

 • En toen was er Licht!

  1 oktober 2019

  September ligt achter me. Met 14 dagen zonder migraine of hoofdpijn, 8 met hoofdpijn zonder medicatie, 6 met hoofdpijn/migraine met medicatie en 2 dagen op bed met zware migraine. Ik houd voor mezelf en de neuroloog een hoofdpijndagboek bij en de dagen zonder zijn groen, de dagen met zonder medicatie geel, die met medicatie oranje en de op beddagen rood. Het is heerlijk om op de groene dagen bezig te zijn met o.a. schilderen. Een van m'n MyMigraine schilderen is: En toen was er Licht. In de duisternis van een migraineaanval is het fijn om te bedenken dat het morgen weer licht is. Ik doe niks anders dan mezelf bemoedigen tijdens een aanval. Als ik van m'n ene zij op de andere draai komen er in mijn zere hoofd liederen op over Gods nabijheid. Over zijn Licht over mijn leven. Mijn hoofd wat gezalfd wordt met (pepermunt)olie, over schuilen onder zijn vleugels! Daarin vind ik troost en bemoediging, totdat het weer licht is. De 1e groene oktoberdag heb ik al weer binnen!

  https://thilthings.exto.nl/kunstwerk/306811173_En+toen+was+er+Licht.html#.XZOaZG5uI2w

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 14 keer bekeken

 • Meer blogs >>