Vondsten overal vandaan inspireren tot creativiteit.

uit 2010 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Picus Viridus

2019

De lach van de Groene specht, die we dagelijks horen en allerlei rommeltjes uit mijn naaimand waren genoeg voor dit schilderij.

Slings & Slings

2019

Een canvasdoekje met oranje lampionnetjes in olieverf, ooit gemaakt door mijn vader. Wat zou het leuk geweest zijn om samen bezig te zijn met schilderen. Dan maar op deze manier; zijn lampionnetjes verwerken in een ander canvas.

De Kwade Hoek; Goeree Overflakkee. Jutstuk

2018

De Kwade Hoek is een natuurgebied op het Zuidhollandse eiland Goeree Overflakke. Bij de strandopgangen staan grote bakken waarin je gevonden zwerfvuil kan deponeren. In een van de bakken lag een mooi stuk metaal, wat ik graag mee wou nemen. Manlief verklaarde me voor gek, dus liepen we door. Na ongeveer een kilometer ben ik toch terug gegaan om het stuk op te halen. Het heeft een paar jaar liggen wachten op verwerking, en toen was daar: De Kwade Hoek! Tijdens de expositie in Elburg van de stichting voor Amateurkunstenaars van de Noord-West Veluwe in 2019 ontving ik hiervoor een 2e prijs.

Lieve Beste

2015

Een oud fotolijstje, vergeetmijnietjes op een kaart, een versje van mijn opa voor mijn oma in haar poesiealbum......Lieve Beste

Rukundo rwa Yesu

2014

Rukundo rwa Yesu, de liefde van Jezus! Die zag ik op de projecten van de wereldwijde kindsponsor organisatie Compassion, tijdens een reis in Uganda. Op de projecten en onderweg vond ik de onderdelen van de op het schilderij uitgebeelde figuur, die danst tot eer van Jezus. 

Jutvogel

2013

Strandjutten op Texel.......een jutvogel; buiten de lijntjes

Leef compassie

2013

Het kantoor van Compassion NL groeit uit z'n jasje en gaat verhuizen naar een groter pand. Daar moet wel wat aan verbouwd en geklust worden. En de bouwlieden laten nog al wat achter.

Onvergankelijk

2013

Een bezoek aan de begraafplaats. Er worden graven geruimd. Zonder respect worden de grafstenen door een grijper in een container gegooid. Brokstukken vallen ernaast. Ik loop er langs en kijk er naar. Zal ik........, zal ik een paar van die begraafplaatsvondsten oprapen en meenemen? Uit respect voor de overledenen?  Een bijbeltekst schiet me te binnen: Er zal gezaaid worden in vergankelijkheid en opgewekt worden in onvergankelijkheid (1 Corinthiers 15:42 NBG '51) Brokken grafsteen, een kruis, geel zand, een stralend blauwe lucht en de belofte.......Onvergankelijk

Rechtlijnig

2013

Allemaal rechte vondsten, uit de natuur, de keukenla, de schuur....

Vrije vogel

2013

Een plaat die onder een gaskachel vandaan komt, corrosie, een stuk hout, vogelveren, een steen, een bijzonder takje......een vrije vogel.

Wie is als Hij?

2013

Wie is als Hij, de Leeuw maar ook het Lam? Stoere vondsten, een leeuwekop, een fietsketting, een metalen doosje, wol, een opwekkingslied........Wie is als Hij? Prijs Adonai!

Zonnevlinders

2012

Een zonnige dag, gevonden vlinders......zonnevlinders

Winterdingen

2010

Een leeg doek, ongebruikte kerstversieringen in een doosje, kraaltjes, lintjes.........winterdingen,

Zoals een deken...

2010

Zoals een deken om mij heen geslagen, zo is mijn God. De vondst van een oude deken als demper in de grote trom van een drumstel deed me herinneren aan het kleine meisje met mazelen, die onder een warme wollen ruitdeken in de kamer mocht liggen op twee tegen elkaar aan geschoven stoelen. Toppunt van warmte en veiligheid.

Zomers Rood

2010

Een paar  rode vlinders in een hobbylaatje, muziekpapier, rode knopen uit de knopendoos van tantelief, een oude broche, een doosje, een fruitnetje, een touwtje, een prachtige zomerse dag........Zomers Rood.

Zonden Wonden Bonden.

2010

Waren dit wel vondsten? Of lagen ze gewoon klaar, zodat ik, toen ik wist dat ik iets wilde maken met het thema Zonden, wonden en bonden, ze zomaar kon pakken. Jezus stierf aan een kruis. Voor mijn zonden, voor alles waarmee ik in de knoop zit, voor al mijn pijn en verdriet, voor alles waar ik door gebonden ben. Zijn bloed maakt mij vrij!