(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Breekbaar

2020

Restanten verf, de scherven van een kopje met emotionele lijm toegevoegd!

MyMigraine #8 Vertrouwen

2020

In de loop van de jaren heb ik al heel wat middelen tegen migraine geslikt. Vorig jaar slikte ik een preventief medicijn wat misschien wel iets deed in de hevigheid van de aanvallen, maar ik werd er zo depressief van, dat ik koos voor migraine ipv die zware, zwarte muts die me steeds verder naar beneden drukte. De hevigste aanval van migraine vind ik niet zo erg als de diepte van een depressie. Inmiddels gebruik ik weer een nieuw medicijn, waar goede resultaten van bekend zijn. Ik leef in hoopvolle verwachting, met verwachtingsvolle hoop. Vertrouwen!

Chakula kitami

2019

Al een hele tijd liggen Keniaanse bestekjes te wachten op hun bestemming. En eindelijk, na dik 2 jaar hebben ze hun plekje gevonden. Eet smakelijk!

En toen was er Licht

2019

Wat een heerlijk vooruitzicht in de duisternis van een migraine aanval. Morgen is het weer licht! Tegelijk staat het voor de 1e dag van de Schepping. Een nieuw begin. Zo is dat voor mij elke 'day after'.

MyMigraine#2; Kopspijkers

2019

Op een brug waar ze aan het metaalvissen zijn geweest, vind ik een paar mooie stukjes oud roest. Op weg naar huis branden ze in m'n hand en vormt er zich in mijn hoofd een hoofd. Een pijnhoofd met heftige migraine! En vanuit mijn pijnhoofd vindt het op een goede dag de weg naar een paneel; Kopspijkers.

MyMigraine#3; En morgen dans je weer

2019

En dan ineens is er een hele week zonder migraine/hoofdpijn! Een mooie herfstweek met veel vallende walnoten. Met bolsters, waar je inkt van kunt maken. Niet alleen om mee te schrijven, maar ook om mee te dansen!

MyMigraine #4; Ode

2019

MyMigraine #4, maar ook een werk wat past in verven met vondsten. Vondsten uit de keuken. Fruit- en groentenetjes en handschoenen, maar ook nog een robijn uit een gouden ring van mijn moeder. Deze keer in MyMigraine geen hoofd, maar handen! Als meisje van 9 had ik al last van migraine en lag toen hele dagen op bed met de gordijnen stijf dicht en een emmer naast me. Als ik daar gebruik van moest maken was daar altijd mijn moeder, met haar koele handen op mijn zere hoofd. En als er dan nu aan mij gevraagd wordt: "Hoe is God daar nou bij, in jouw migraine?' Dan komen gelijk de handen van mijn moeder in mijn gedachten. Handen die vast ook wel eens in wanhoop geheven zijn omdat het zo'n pijn doet, als je kind zo moet lijden. Handen, opgeheven in gebed......Genees, Heer, genees!! In haar handen, zie ik en ervaar ik, de Moederhand van God!  Ode!

MyMigraine #6; Healing

2019

onder   het kruis gloort er licht onder mijn migraine gloort LICHT 'Healing comes when we choose to walk away from darkness and move towards a brighter light. (Dieter F. Uchtdorf)  

Picus Viridus

2019

De lach van de Groene specht, die we dagelijks horen en allerlei rommeltjes uit mijn naaimand waren genoeg voor dit schilderij.

De Kwade Hoek; Goeree Overflakkee. Jutstuk

2018

De Kwade Hoek is een natuurgebied op het Zuidhollandse eiland Goeree Overflakke. Bij de strandopgangen staan grote bakken waarin je gevonden zwerfvuil kan deponeren. In een van de bakken lag een mooi stuk metaal, wat ik graag mee wou nemen. Manlief verklaarde me voor gek, dus liepen we door. Na ongeveer een kilometer ben ik toch terug gegaan om het stuk op te halen. Het heeft een paar jaar liggen wachten op verwerking, en toen was daar: De Kwade Hoek! Tijdens de expositie in Elburg van de stichting voor Amateurkunstenaars van de Noord-West Veluwe in 2019 ontving ik hiervoor een 2e prijs.

A mother's grief

2015

Een oude gebreide babydraagdoek, een blik zwitsalpoeder, een muziekstuk waarin de pijn van een moederhart in weergegeven wordt, de geboorte-en sterfdag van mijn babybroertje, veilig in Jezus armen.......a mother's grief. 

Lila symfonie

2014

Restanten verf, hardgeworden verf in de tubedoppen, mooie muziek op de achtergrond......een lila symfonie.

Rukundo rwa Yesu

2014

Rukundo rwa Yesu, de liefde van Jezus! Die zag ik op de projecten van de wereldwijde kindsponsor organisatie Compassion, tijdens een reis in Uganda. Op de projecten en onderweg vond ik de onderdelen van de op het schilderij uitgebeelde figuur, die danst tot eer van Jezus. 

Onvergankelijk

2013

Een bezoek aan de begraafplaats. Er worden graven geruimd. Zonder respect worden de grafstenen door een grijper in een container gegooid. Brokstukken vallen ernaast. Ik loop er langs en kijk er naar. Zal ik........, zal ik een paar van die begraafplaatsvondsten oprapen en meenemen? Uit respect voor de overledenen?  Een bijbeltekst schiet me te binnen: Er zal gezaaid worden in vergankelijkheid en opgewekt worden in onvergankelijkheid (1 Corinthiers 15:42 NBG '51) Brokken grafsteen, een kruis, geel zand, een stralend blauwe lucht en de belofte.......Onvergankelijk

Terra restanten

2013

Een enthousiaste groep vriendinnen lieten bij een workshop mooie restanten achter. Ook zij werkten met materialen, de verfresten kwamen op mijn doek terecht.

Vrije vogel

2013

Een plaat die onder een gaskachel vandaan komt, corrosie, een stuk hout, vogelveren, een steen, een bijzonder takje......een vrije vogel.

Winterdingen

2010

Een leeg doek, ongebruikte kerstversieringen in een doosje, kraaltjes, lintjes.........winterdingen,

Zomers Rood

2010

Een paar  rode vlinders in een hobbylaatje, muziekpapier, rode knopen uit de knopendoos van tantelief, een oude broche, een doosje, een fruitnetje, een touwtje, een prachtige zomerse dag........Zomers Rood.

Zonden Wonden Bonden.

2010

Waren dit wel vondsten? Of lagen ze gewoon klaar, zodat ik, toen ik wist dat ik iets wilde maken met het thema Zonden, wonden en bonden, ze zomaar kon pakken. Jezus stierf aan een kruis. Voor mijn zonden, voor alles waarmee ik in de knoop zit, voor al mijn pijn en verdriet, voor alles waar ik door gebonden ben. Zijn bloed maakt mij vrij!