• KunstLokaal

  3 september 2019

  Op dit moment is een aantal Wapenveldse kunstenaars bezig om een expositie voor te bereiden in het KunstLokaal. Heel leuk dat ik er ook aan mee mag doen. Er staan een aantal werken klaar om er heen te brengen. Best nog wel een dingetje om wat bij elkaar passende schilderijen uit te zoeken, die dan ook nog eens iets van mij laten zien. Dat moeten dan wel ververijen met vondsten zijn. Er is ruimte voor zo'n 5 of 6 schilderijen die ik in een ijzeren stellingkast ten toon mag stellen. Gelukkig gaat manlief met me mee, hij heeft daar wat beter zicht op dan ik. Fijn!

  Het KunstLokaal wordt donderdagmiddag 5 september om 14.00u geopend.Van 5 tot en met 7 september is het KunstLokaal open van 14.00u tot 17.00u open. Daarna worden er wisselende exposities gehouden door de lokale kunstenaars.

  Adres: Van de Pollplein, Wapenveld (tegenover Albert Hein)

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 14 keer bekeken

 • Oude liefde roest niet.....

  13 augustus 2019

  Maar mijn nieuwe liefde roest wel!! Tijdens wandelingen kijk ik eigenlijk wel heel erg vaak naar de grond in plaats van om mij heen. Gelukkig wijst manlief me daar dan regelmatig op, zodat ik ook het moois om mij heen bekijk. Regelmatig word ik door mijn naardegrondkijkerij verrast door mooie vondsten! Tenminste......ik vind het mooi, manlief kijkt daar meestal wat anders tegenaan. Zo ook tijdens ons wandelrondje op onze 46ste trouwdag. Een rondje wat we vaker maken, en op de brug waar we dan overheen wandelen had ik al een keer wat zien liggen, maar omdat mijn al heel oude liefde doorliep, ging ik er maar snel achteraan. Maar op deze dag won mijn nieuwe liefde het van mijn oude en stopte ik om wat roestige schatten op te rapen. En met de vondsten in mijn hand liep ik de rest van de wandeling, in mijn hoofd al bezig met een nieuwe 'verven met vondsten'. Het moet nog even zakken van mijn hoofd naar de plek vanwaar ik het op doek (of paneel.....dat weet ik al wel) kan overbrengen. Nog even geduld dus!

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 19 keer bekeken

 • Schoorvoetend.....

  8 augustus 2019

  Schoorvoetend heb ik me opgegeven bij exto.nl om daar mijn eigen website te beginnen. Schoorvoetend.....want wat heb ik nou te bieden? Dat is zoals ik naar mezelf en mijn schilderijen keek. Een beetje klodderen met verf, lekker voor de hobby. Een beetje delen op Facebook in een dapper bui.

  Zonder naast m'n schoenen te lopen durf ik nu wel te zeggen dat ik wat te vertellen heb met mijn schilderijen. Niet omdat ik dat nou zelf verzonnen heb, maar dat zijn verscheidene reacties op schilderijen die op een expositie gehangen hebben en waar ik zelfs prijzen mee heb gewonnen. Begin dit jaar nog! Totaal onverwacht. Ieder jaar wordt er in het gemeentekantoor te Oldebroek, een expositie georganiseerd,voor amateurkunstenaars van de NoordWest Veluwe, waaraan ook een wedstrijd verbonden is. In 2016 deed ik voor het eerst mee met 'Vrije Vogel' en kreeg daarvoor een aanmoedigingsprijs. Heel tof natuurlijk. Dit jaar twijfelde ik nogal over het werk wat ik in wilde sturen. Omdat ik de dag van inlevering migraine dreigde te krijgen, vroeg ik manlief of hij dan het schilderij weg wilde brengen. Dat wilde hij wel, maar onder voorwaarde dat hij zelf het werk zou kiezen en daar dan ook zelf een titel aan zou geven. Dat werd mijn laatst gemaakte schilderij, waar ik zelf helemaal niet zo blij mee was. Het liefst zou ik het doek zwart maken en er wat anders van maken. Maar goed, manlief had daar duidelijk een andere mening over en de jury dus ook! Een 2e prijs voor De Kwade Hoek! Dat maakte dat ik toch wat anders naar mezelf en mijn schilderijen ging kijken. En het was eerder gebeurd, een 3e prijs, een aanmoedigingsprijs......dan hoef ik toch niet zo bescheiden te zijn. Dan mag ik, dankbaar voor het talent wat ik gekregen heb, anderen daarin laten delen. En daar is tie dan: thilthings.exto.nl en ik ben best benieuwd wat je ervan vindt. Laat gerust een berichtje achter in het gastenboek of via een mailtje.

  Lees meer >> | 1 Reactie | Reageer | 27 keer bekeken

 • Meer blogs >>