Migraine is een ernstige chronische hersenziekte. Ik ben de helft van mijn tijd kwijt. Heerlijk om in de andere helft creatief bezig te zijn en daarin ook de lasten van deze chronische ziekte in te verwerken.

uit 2019 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

MyMigraine #8 Vertrouwen

2020

In de loop van de jaren heb ik al heel wat middelen tegen migraine geslikt. Vorig jaar slikte ik een preventief medicijn wat misschien wel iets deed in de hevigheid van de aanvallen, maar ik werd er zo depressief van, dat ik koos voor migraine ipv die zware, zwarte muts die me steeds verder naar beneden drukte. De hevigste aanval van migraine vind ik niet zo erg als de diepte van een depressie. Inmiddels gebruik ik weer een nieuw medicijn, waar goede resultaten van bekend zijn. Ik leef in hoopvolle verwachting, met verwachtingsvolle hoop. Vertrouwen!

En toen was er Licht

2019

Wat een heerlijk vooruitzicht in de duisternis van een migraine aanval. Morgen is het weer licht! Tegelijk staat het voor de 1e dag van de Schepping. Een nieuw begin. Zo is dat voor mij elke 'day after'.

MyMigraine#1; Troost

2019

Soms zou ik mijn hoofd van mijn lijf willen pakken en het in mijn armen houden en troosten totdat de pijn over is.

MyMigraine#2; Kopspijkers

2019

Op een brug waar ze aan het metaalvissen zijn geweest, vind ik een paar mooie stukjes oud roest. Op weg naar huis branden ze in m'n hand en vormt er zich in mijn hoofd een hoofd. Een pijnhoofd met heftige migraine! En vanuit mijn pijnhoofd vindt het op een goede dag de weg naar een paneel; Kopspijkers.

MyMigraine#3; En morgen dans je weer

2019

En dan ineens is er een hele week zonder migraine/hoofdpijn! Een mooie herfstweek met veel vallende walnoten. Met bolsters, waar je inkt van kunt maken. Niet alleen om mee te schrijven, maar ook om mee te dansen!

MyMigraine #4; Ode

2019

MyMigraine #4, maar ook een werk wat past in verven met vondsten. Vondsten uit de keuken. Fruit- en groentenetjes en handschoenen, maar ook nog een robijn uit een gouden ring van mijn moeder. Deze keer in MyMigraine geen hoofd, maar handen! Als meisje van 9 had ik al last van migraine en lag toen hele dagen op bed met de gordijnen stijf dicht en een emmer naast me. Als ik daar gebruik van moest maken was daar altijd mijn moeder, met haar koele handen op mijn zere hoofd. En als er dan nu aan mij gevraagd wordt: "Hoe is God daar nou bij, in jouw migraine?' Dan komen gelijk de handen van mijn moeder in mijn gedachten. Handen die vast ook wel eens in wanhoop geheven zijn omdat het zo'n pijn doet, als je kind zo moet lijden. Handen, opgeheven in gebed......Genees, Heer, genees!! In haar handen, zie ik en ervaar ik, de Moederhand van God!  Ode!

MyMigraine #5; Goede tijden, slechte tijden

2019

Een plank die al tijden staat te wachten op verf. Een stel oude horloges die al tijden liggen te wachten op verwerking. Een hoofd wat vaak niet meewerkt. En ineens komt alles bij elkaar. Een goed hoofd, een plank, horloges en verf! Goede tijden, slechte tijden.

MyMigraine #6; Healing

2019

onder   het kruis gloort er licht onder mijn migraine gloort LICHT 'Healing comes when we choose to walk away from darkness and move towards a brighter light. (Dieter F. Uchtdorf)  

MyMigraine #7; Selfie

2019

Even een snelle selfie in pastel, op een migrainekaterdag.