Als het lente is hou ik het meest van de lente, al dat nieuwe, al die verschillende tinten groen!  Als het zomer is, hou ik het meest van de zomer, al die bloemen, die heerlijk lange zomeravonden! 

Nu is het herfst, en nu hou ik het meest van de herfst, al die mooie kleuren in het bos, al dat fruit, de noten, de eekhoorntjes, gezelligheid in huis.                       Maar als het winter is, verlang ik ontzettend naar de lente. Het liefst zou ik in december tot ergens dik in januari met m’n hoofd onder m’n dekbed kruipen en dan weer tevoorschijn komen als Sint en Piet, al lang weer in Spanje zitten, alle kerstbomen verbrand zijn, de ballen weer naar zolder, als al het vuurwerk opgeknald is en niemand er meer aan denkt om je nog een gelukkig nieuwjaar te wensen.

We vieren dit jaar Kerst maar in oKtober. Groot kans dat Jezus geboren is tijdens het Loofhuttenfeest, wat volgende week gevierd wordt en dat Hij in een broodbak lag i.p.v. in een voerbak voor beesten. Dat vieren we dan bij goed weer, op ons balkon, een hele week lang. Of met  een picknick of gewoon lekker binnen in ons fijne huis.  Voor de gelegenheid heb ik alvast wat van m'n kerststalletjes, sterren en klokken in de bereklauw gehangen. En branden we een kaars als teken van verwachting.            

Want Hij komt terug!

 

 

 

Reageer op dit bericht